Diabetes

Ved diabetes er der risiko for følgesygdomme i fødderne, da både blodforsyningen ændres, risikoen for infektioner og svamp er øget og nervebanerne er forstyrret.

Føleforstyrrelser kan svinge både op og ned og i styrke. Dvs. nogle gange er der følelse og nogle gange ikke.

Oftest er der nedsættelse af følesansen men der kan også være over-følsomhed, så det f.eks. er smertefuldt at have bestemte sko på, tage strømper på eller når andre rører fødderne.

Som diabetiker bør man derfor altid se efter trykmærker, rødme, revner, sår, hård hud og ligtorne. Desuden bør man mærke efter med sine hænder på både fødder og i sko.

Uanset hvilken type diabetes du lider af, så har du ret til tilskud til behandling hos en statsautoriseret fodterapeut med ydernummer, hvis du har henvisning fra lægen.

Som diabetiker bør man få lavet en årsstatus på sine fødder. Den består af en vurdering af fødderne; bl.a. huden, fejlstillinger, ændringer og følesansen. Følesansen undersøges med en neurologisk undersøgelse. Her undersøges status af smerte-, varme/kulde-, berørings-, tryk- og vibrationssansen.

Tidsbestilling

Ring eller skriv til os - vi tager også telefonen under behandlingerne, hvis vi har muligheden. Og ellers kan du ligge en besked, og så vender vi tilbage til dig.

 6015 5852
mail@fodterapi-lyngby.dk

Åbningstider

Man:  8 - 19
tirs:   8 - 16
ons:  8 - 19
tors : 8 - 19
fre:   8 - 14
lør & søn: lukket

Åbningstiderne er vejledende og kan variere fra ovenstående.